De 10 leukste Sint cadeautips! (die geen speelgoed zijn)

1 november 2019Leonie van Zonneveld

Nog 15 nachtjes slapen en dan is onze goedheiligman in het land.
Een leuk feestje waar de meeste kinderen heel erg naar uitkijken, zo ook hier.
Met al het speelgoed wat hier al in de kasten ligt gaat het weer een fijne uitdaging worden om leuke dingen te geven zonder dat ons huis overgenomen wordt door kinderspeelgoed aan het einde van december. 😉

Zelf proberen wij vooral bewust speelgoed te kopen waar ze écht mee spelen en geef ik het liefste dingen die meerwaarde bieden.
Met het meeste plastic speelgoed wat je overal ziet liggen word hier thuis altijd maar even mee gespeeld en blijft vervolgens voor jaaaaren op de aardbol zweven. Zonde!
Daarnaast geef ik ook graag dingen die niet speelgoed zijn, maar waar ze wel blij mee zijn! Win-win.

Ik ben op zoek gegaan naar leuke alternatieve cadeautjes die geen speelgoed zijn.
Hier onder lees je de 10 leukste:

Geef eens een ervaring

Het is natuurlijk super leuk om eens een ervaring cadeau te geven! Hoe gezellig is het om samen naar de bioscoop te gaan. Verpak de kaartjes leuk met bijvoorbeeld een zakje popcorn en jullie bioscoopdagje staat vast.

Je hebt daarnaast ook ontzettend veel musea in Nederland die leuke dingen organiseren voor kids of denk aan een bezoek aan een pretpark of dierentuin. Genoeg leuke dingen waar ze met veel plezier naar uitkijken én aan terugdenken.

Erop-uit boek

In dit boek kan je samen met je kind alle uitjes bijhouden. Doordat er niet heel veel ingewikkelde dingen gevraagd worden en de pagina’s op a5 formaat zijn heb je snel een leuk resultaat. Met wat stiften en een mooie foto of bonnetjes/tickets van jullie uitje heb je binnen no time weer een leuke ervaring vastgelegd.
Mijn zoontje vind het geweldig en kijkt regelmatig die van hem weer eens door.
Je shopt de Erop uit boekjes hier.

Abonnement op een tijdschrift

Donald Duck, Okkie, Bobbie, geef eens een tijdschrift cadeau! Het leuke van dit cadeautje is is dat je er een aantal maanden plezier van hebt. 🙂

Boeken

Een verhaaltje voor het slapengaan is altijd een fijn ritueel voor het naar bed gaan. Er zijn genoeg prentenboeken, dus er zal er vast wel eentje zijn die nog niet in de collectie zit.
Onze favoriet is nog steeds ”Over een kleine mol die wilt weten wie er op zijn kop gepoept heeft” . Ze blijven er om lachen, en ik stiekem ook. 😉

Mijn zoon zit net in groep 3 en is begonnen met lezen. Avi 1 boekjes waar in ze zelf kunnen lezen zijn ook leuk om te geven en gaan hier ook zeker in de zak.

Kookspullen en mix

De meeste kinderen zijn gek op bakken! Pak eens een mini schortje met bakmix en wat mini kookgerei in en plan een bakdag samen met je mini.
Er zijn tegenwoordig ook hele leuke kookboeken voor kinderen waar makkelijke recepten in staan die jullie samen kunnen maken.

Knutselspullen

Knutselspullen zijn super om te geven. Het stimuleert de creativiteit van je kind en ze zijn er lekker zoet mee. Bijkomend voordeel, dit cadeautje gaat ”op” en blijft niet voor jaren in je kast hangen.
Geef eens een mooie set wascokrijtjes, papier, scharen en stickers.
Ook leuk; bestel een van onze kids printable activiteiten en geef die cadeau.

Items voor in de kinderkamer

Mijn kinderen zijn altijd zo trots als er iets nieuws in de kamer is. Denk bijvoorbeeld aan een leuke poster, een mooi bedlampje of een nieuw dekbedovertrek in hun favoriete thema.
Zo staat de Olifantenkop van Fiona Walker voor aan de muur zeker op de wishlist van mijn zoon. Je shopt hem onder anderen bij Suus&Suus.

Sieraden

Mijn meisje is er dol op, sieraden. Koop eens een armbandje of bijvoorbeeld ketting.
Zo heeft Laura van Lovy hele mooie sieraden van echt zilver, en ook de Mini & Me armbanden van MarblesbyMG staan hier op de wishlist.
Wil je een sieraad geven wat naast mooi ook nog eens super handig is? Onze SOS bandjes kan je oppimpen met schuivers en word hiermee een echt feestje om te krijgen en te dragen. 🙂

Gezelschapsspellen

Altijd fijn voor een regenachtige middag, pak er eens een gezelschapsspel bij!
Een schaaltje chips op tafel, wat lekkers te drinken en klaar is je middagje qualitytime met het gezin.

Ons favoriete spel op dit moment is Skip Bo Junior.

Walkie Talkie

Hier een hit voor tijdens het buitenspelen, een set walkie talkies!
”Waar ben jij? – over”

Dit waren ze dan! Mijn 10 cadeautips die niet echt speelgoed zijn, maar waar je ze wel enorm blij mee kunt maken.
Ga jij er eentje van geven? Of heb je toevallig nog andere tips? Deel ze hieronder, ik vind het superleuk om van je te horen.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Deze links zijn niet gesponsord en deel ik vanuit mijn eigen enthousiasme.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Wij gaan naar Disney! Laat de voorbereidingen starten

25 oktober 2019

Volgende bericht

Zo organiseer je thuis in een paar minuten de leukste Sint activiteiten

19 november 2019