Wij gaan naar Disney! Laat de voorbereidingen starten

25 oktober 2019Leonie van Zonneveld

Nog een paar weken en dan is het zover, dan gaan we naar Disneyland Parijs!
Zelf ben ik er jaaaaaren terug eens als kind geweest en staat dit tripje sinds ik zelf kinderen heb hoog op het wensenlijstje. Als Disney Newbie, want wat weet je er nou nog van toen je zelf een kind was 😉 , neem ik je graag mee in alle voorbereidingen en tips die ik ga ontdekken.

Als allereerst; de voorbereidingen voor ons verblijf!

Wat hebben we gereserveerd?

Er zijn verschrikkelijk veel mogelijkheden om een paar dagen naar Disney te gaan. Zo heb je dicht bij de parken verschillende hotels van Disney zelf waar je kunt logeren in allerlei prijscategorieën. De Deluxe resorts, bijna in het park, de Moderate resorts, de Value resorts en waar wij verblijven, de Nature resorts.
Deze zitten iets verder weg van het park. Op ongeveer 15 minuten rijden heb je de ”Davy Crockett Ranch” met verschillende bungalows.
Op dit park zitten ook verschillende faciliteiten zoals een zwembad. Ik denk zelf niet dat wij naar het zwembad zullen gaan want we gaan maar 3 dagen en het zal vast druk zat zijn voor de kinderen, maar hij zit er wel. 😉
Wij hebben hier 2 nachten gereserveerd in combinatie met 3 dagkaarten voor Disney.

Er zijn ook zat mensen die er voor kiezen om zelf een hotel in de omgeving van Parijs te zoeken. Ook dit is natuurlijk prima mogelijk, er zijn er echt zat!
Het voordeel van een van de Disney Hotels is dat je eerder het park in mag, vanaf half 9 ipv 10 uur en dat je geen parkeerkosten betaalt.

Omdat wij 3 dagen willen kunnen genieten van het park en niet gaar willen zijn van de lange autoreis vertrekken wij een dag eerder al naar Parijs om daar in een hotel te overnachten.
We verblijven in Premiere Classe Marne la Vallée in Bussy Saint Georges. Vanaf dit hotel is het nog 15 minuten rijden naar Disney, en je zit in 20 minuten met de RER trein in Parijs.

We hebben nu in de planning zitten om in de ochtend te vertrekken naar het hotel in Parijs. Dan kunnen we stoppen als we willen, lekker de benen strekken en als we er zin in hebben dan gaan we nog even naar Parijs zelf om daar een rondje te lopen en misschien wel een glimp van de Eiffeltoren op te vangen.

Hoe gaan we er heen?

Vanaf ons huis is het ongeveer 5,5 uur rijden naar Disney.
Je zou met de Thalys er heen kunnen rijden want de treinverbindingen zijn goed en tegenwoordig helemaal niet duur.

Toch hebben wij er voor gekozen om met de auto te gaan. Vanaf de Davy Crocket Ranch rijden er geen pendelbussen, dus is het voor ons makkelijker als we dan de auto kunnen pakken. Ook zitten de parkeerkosten al in ons verblijf, dus dat scheelt ook weer.

Wij vertrekken natuurlijk al een dag eerder naar Parijs, dus het is gewoon net even makkelijker allemaal. Ik zorg er natuurlijk tegen die tijd voor dat er weer genoeg te doen is voor de kids in de auto. 🙂 Lees mijn eerdere blog hier over tips voor lange autoritten met kinderen.

Wat doen we met eten?

Er zijn, net zoals alle soorten verblijven en entreekaarten in Disney, ook tal van mogelijkheden qua eten.
We hoorden dat maaltijden in het park zelf tussen de €30-€80 euro kosten p/p en dat het er tijdens themaweken erg druk kan zijn en je zo een half uur in de rij staat voor een tafel of een maaltijd. Je kunt wel vantevoren een tafel reserveren bij verschillende eetgelegenheden.
Er zijn vaak Disneyfiguren aanwezig bij verschillende restaurants, dus als je van allemaal een handtekening wilt verzamelen dan is het wel leuk als je erheen gaat. Van ons hoeft dit niet per se.

Daarnaast weten wij ook niet hoe lang de kids het vol zullen houden in het park en willen nog niet té veel vantevoren vastzetten, dus wij hebben er voor gekozen om lekker in ons huisje te koken en te eten wanneer we er zin in hebben. In onze blokhut zit als het goed is een kookplaat en een koelkast om zelf eten te kunnen bereiden. We zullen ook bij een nabijgelegen supermarkt spullen halen om de lunch te kunnen maken voor in een trommeltje in het park. Mochten we dan in het park lopen en nog lekkere trek hebben dan kunnen we altijd dan nog wat scoren.

Wel zag ik dat ze verschillende vol en halfpension-mogelijkheden hebben. Je kunt als je wel in de Disneyhotels of restaurants wilt ontbijten, lunchen en of dineren vooraf reserveren voor een stuk minder dan wat je normaal zou betalen in de parken. Zeker een aanrader dus als je wél alles in het park wilt doen. Meer info hier over vind je hier.

Mickeys Magische Kerst

Het moment dat wij in Disney zijn zal het Kerstthema zijn, en waarschijnlijk ook goed druk zijn. Dat mag voor ons de pret niet drukken.
We gaan er heen voor een gezellige tijd met zijn allen en hoeven niet per se alles gezien te hebben. Mooi excuus om volgend jaar nog eens te gaan? 😉
Ik denk dat dat ook ons mantra gaat zijn van de dagen. Lekker doen wat goed voelt en alles in ons opnemen. Het moet tenslotte leuk blijven voor ons allemaal.


Ik kan niet wachten om die kleine blije snoetjes te zien. 🙂
Ben jij al eens in Disney geweest? En heb je tips voor ons? Deel ze zeker hieronder. 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Zo maak je makkelijk de mooiste herfsttafel

14 oktober 2019

Volgende bericht

De 10 leukste Sint cadeautips! (die geen speelgoed zijn)

1 november 2019