Zo maak je makkelijk de mooiste herfsttafel

14 oktober 2019Leonie van Zonneveld

Een herfsttafel maken is een leuke manier om gevonden natuurschatten mooi uit te kunnen stallen en je kinderen wat te leren over de seizoenen. De herfst is met al zijn kleuren wat mij betreft een van de mooiste seizoenen. Mijn kinderen verwonderen zich elke keer over alles wat op de grond te vinden is en welke mooie kleuren er overal zijn. Hoe leuk is het dan om deze dingen ook thuis een plekje te geven en er een echte seizoenstafel van te maken waar ze trots op zijn!

In dit blogbericht vertel ik hoe je samen met je kinderen heel eenvoudig een mooie herfsttafel kunt maken.

Lets get outside

Essentieel voor een herfsttafel zijn toch wel mooie dingen die met de herfst te maken hebben. Denk aan verschillende grote verkleurende bladeren, eikeltjes, essenpropjes en kastanjes en eikeltjes mogen hier eigenlijk niet ontbreken.
Je kunt natuurlijk een lekkere wandeling in het bos plannen met je kids, maar met een kleine wandeling door je eigen buurt kun je al ontzettend veel mooie dingen vinden, onderweg naar de supermarkt of in het park bijvoorbeeld. Je moet vooral niet te moeilijk denken, kijk om je heen en laat je eens verrassen door alles wat je tegenkomt.

Neem een grote tas mee om al het moois in te verzamelen. Tip: Je maakt je herfsttafel extra interessant als je naast de zaden ook de omhulsels meeneemt. Dus bijvoorbeeld niet alleen de kale kastanjes, maar ook een paar bolsters en eikendopjes bij de eikeltjes.

Wij maakten er een extra spelletje van in het bos door een herfstspeurtocht mee te nemen en zo de kinderen extra uit te dagen om heel de wandeling goed om zich heen te kijken.

Dit tasje was binnen no time gevuld 😉

Maak er een mooi geheel van

Nu alle natuurschatten binnen zijn is het zaak om ze mooi neer te leggen op een tafel. Maak kleine groepjes van gevonden spullen verspreid over de tafel en leg dingen die bij elkaar horen bij elkaar. Zo maak je er een mooi geheel van dat leuk is om naar te kijken.

Alleen een tafel met natuurspullen is leuk, maar wel een beetje saai, dus tijd om hem nog mooier te maken!
Door met items in verschillende hoogtes te werken maak je er een spectaculair stuk van.

Je kunt op je herfsttafel kant en klare seizoensspullen zetten, maar wij vonden het leuk om lekker samen bezig te gaan met de seizoenstafel! Met deze printable maakten wij een lieve kabouterfamilie om bij ons op de seizoenstafel te komen wonen.

Tijd voor de finishing touch

Om hem helemaal af te maken en de herfsttafel wat extra hoogte te geven kleurden wij deze vlaggenlijn en hingen wij hem boven de herfsttafel. Hallo herfst!

Doordat er op de vlaggenlijn met schrijfletters gewerkt wordt is het ook leuk om zo spelenderwijs met de letters bezig te zijn.

Zo trots waren ze nog nooit op de herfsttafel

Eenmaal opgehangen klonk er hier een ”Wauw” en ”Mama, we hebben nog nooit zo’n mooie herfsttafel gehad!”
Hoe leuk is dat. 🙂

Alle printables zijn nu ook als voordelige mega herfstbundel te krijgen, perfect om lekker bezig te zijn deze herfstvakantie.

Veel plezier met het maken van jullie herfsttafel! Ik zou het leuk vinden als je hem deelt in onze Facebook community.


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

De 5 leukste regenlaarzen voor kinderen

8 oktober 2019

Volgende bericht

Wij gaan naar Disney! Laat de voorbereidingen starten

25 oktober 2019