https://www.urbanrookiesblog.nl/2019/08/08/leuke-dingen-voor-onderweg/

Tips voor lange autoritten met kids

8 augustus 2019Leonie van Zonneveld

Vakantie of een ver dagje weg met de auto! Vaak zien mensen er tegenop om lang in de auto te zitten en de kinderen bezig te moeten houden, maar dit hoeft niet.
Met deze tips houd je je kinderen wel bezig onderweg!


Ipad of telefoon met filmpjes
Misschien de meest voor de hand liggende tip, maar neem je iPad of tablet mee. Vul hem met leuke spelletjes en download er filmpjes op.
Op Videoland kan je tegenwoordig handig je favoriete filmpjes downloaden en ze vervolgens offline bekijken, ideaal voor onderweg.

Luisterboeken
Vind je kind het leuk om te lezen? Vaak is lezen onderweg niet te doen door de bewegende auto, maar misschien zijn luisterboeken een idee. Download ze op een telefoon of iPad of gebruik een oldskool diskman met goede comfortabele koptelefoon met volumebegrenzer en laat je kinderen lekker genieten van een goed boek achterin. 

Kleine cadeautjes
Neem voor lange ritten een tas mee met kleine cadeautjes. Sommige mensen laten om de zoveel uur een cadeautje uitpakken, wij laten het de kinderen zelf bepalen. Zo maken we er niet een spannend ding van (want hoe meer spanning, hoe meer wiebelen ;-). ) en kunnen ze zelf bepalen wanneer ze weer wat nieuws willen doen.
Ideeen om mee te nemen zijn bijvoorbeeld een kleurboek en wat stickers, kleurplaten, boeken, raamstickers.
Succes verzekerd.

Waar wij ook erg fan voor zijn voor onderweg zijn de boeken van Crayola. Mijn dochter wil nog wel eens overal op kleuren, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Haar achterin laten met stiften zonder dat ik er heel goed toezicht op kan houden vind ik een beetje spannend. Daarom zijn deze kleurplaten echt een uitkomst, de stiften doen het namelijk alleen op het speciale papier en laten niets achter op armen, benen, kleding en bankstel.

Het spel ”Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”
Dit spelletje speelden wij vaak vroeger achterin de auto. Iemand kijkt rond en neemt een voorwerp in gedachten.
Dan zeg je: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, en de kleur is … (bijvoorbeeld roze). 
Iedereen mag om en om raden wat het kan zijn. Is het geraden? Dan mag diegene het volgende in zijn hoofd nemen.

Kraak je brein met een potje autobingo
Na lang zitten en rustige dingen doen is het leuk het brein even te trainen. Download onze leuke autoprintable en spelen maar!


De bingo is op twee manieren te spelen. Je kindje kan hem in zijn eentje doen, maar ook als wedstrijdje met meerdere kinderen of jou op de bijrijdersstoel is leuk!
Als eerste speel je wie de eerste rij vol heeft, daarna gaan jullie voor de volle kaart. Succes verzekerd!

Landkaart
Geef de kinderen een landkaart waar je de route op uitgestippeld hebt. Kinderen vinden het heel leuk om te zien waar je nu bent op de kaart, hoe ver je nog moet en waar je al geweest bent.

Busy bags
Pinterest staat vol met de leukste zelfgemaakte ”Busy bags”. In deze zakjes stop je kleine spelletjes of dingen om de kinderen bezig te houden. Denk bijvoorbeeld aan een zakje met kleine snacks, een spelletje ”boter kaas en eieren”, een houten figuurtje met gaatjes om een veter doorheen te rijgen en ga zo maar door.
Typ hem zelf eens in of bekijk ons bord vol ideeën om je eigen zakjes te maken.

Daarnaast is het fijn om na elke paar uur even uit te waaien. Drink en eet even wat en laat de kinderen lekker hollen. 

Dan is het alleen nog zaak om te zeggen om vooral lol te hebben en te genieten! Maak van de rit zelf ook een deel van de vakantie en geniet van alle mooie dingen die jullie onderweg tegenkomen. Het is de stress niet waard om ergens zo snel mogelijk te willen zijn, maar maak lol onderweg en ga op ontdekking.
Heb jij nog tips voor onderweg? Deel ze dan zeker hier onder.
Fijne vakantie!

Pin deze tips op je Pinterestbord
Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Deze links zijn niet gesponsord en deel ik vanuit mijn eigen enthousiasme. Bestellen via deze link zorgt ervoor dat ik een klein percentage verdien. Jij hoeft hier niets extra's voor te betalen en je helpt mij hiermee te kunnen blijven doen wat ik het liefste doe, bloggen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Een dagje Nijmegen met kids

7 augustus 2019

Volgende bericht

Ontdek het Hans en Grietje Pannenkoekenhuis

16 augustus 2019