
2 Alternatieven voor waterballonnen
Wat is er nou leuker dan om op een loeihete dag een watergevecht te houden. Waterpistolen en waterballonnen uit de kast, op naar een mooi plein of veldje en de waterpret kan beginnen!
Het nadeel van waterballonnen vind ik alleen dat je ze moet vullen, knoopjes moet leggen en dat ze voor je het weet weer op zijn. Sta je dan op een loeihete dag ballon na ballon te vullen voor de kinderen, om over de plastic troep achteraf niet te spreken. 😉
Om toch met water te kunnen spelen hebben wij 2 alternatieven getest!
Alternatief 1; kant en klare ballen

Deze ballen zag ik per toeval liggen bij Action. Die wil ik wel eens testen dacht ik, dus we namen 6 ballen mee. We betaalden €0,69 euro per 3 ballen.
De kinderen waren erg enthousiast toen we thuis kwamen en wilden er graag meteen mee spelen.
Emmertje vullen met water, ballen er in, knijpen en gooien maar.
Het zijn leuke ballen voor snelle waterpret, maar ze voelen toch wel hard aan. Ook vonden we dat hij niet zo lekker splasht als een waterballon.


Voordelen:
– Kant en klare pret
– Ruimt makkelijk op na het spelen
– Herbruikbaar
Nadelen:
– Splasht niet zo lekker als een waterballon
– Toch best wel hard
Alternatief 2; Zelfgemaakte sponsballen

Als ander alternatief maakten wij zelf sponsballen. Op voorhand dacht ik dat het best een karweitje ging zijn om het te maken, maar achteraf was het zo gepiept. Van één spons van €1,24 maakte ik 4 sponsballen.
Ik gebruikte plantaardige huishoudsponzen. Knip de spons in reepjes, wikkel een touwtje om het midden, aantrekken en klaar.


Hoewel op het eerste gezicht de voorkeur van de kinderen uitging naar de gekleurde sponsballen van de Action werden deze al snel aan de kant gelegd voor de zelfgemaakte exemplaren.
Deze sponzen zijn zachter, houden meer water vast en als je ze gooit splashen ze echt zoals een waterballon.

Voordelen:
– Houdt veel water vast
– Splasht net zo als een waterballon
– Lekker zacht als hij tegen je aankomt
– Ruimt makkelijk op na het spelen
– Herbruikbaar
Nadelen:
– Je moet ze eerst wel zelf even in elkaar zetten
– Niet zulke vrolijke kleurtjes als de kant en klare variant
Eindoordeel:
Deze alternatieven zijn leuk, én tijdens het watergevecht van de kinderen uit de buurt zat ik dus gewoon lekker te genieten in de zon. WIN! 😉 Mijn kinderen hebben de grootste voorkeur voor de zelfgemaakte sponsballen. Ze zijn al bij meerdere watergevechten hier in de buurt meegenomen. Ze nemen een grote emmer water mee, de ballen en eigenlijk kan de pret dan al beginnen! Op het moment dat de ballen gegooid zijn kunnen ze ze eenvoudig zelf weer nat maken in de emmer met water.
Ze zijn makkelijker te gebruiken dan waterballonnen en waar het natuurlijk in het einde allemaal om gaat, ze maken je kliedernat.
Heb jij nog leuke waterpret tips? Deel ze hier onder.