Uittip met kleine kinderen! Sprookjeswonderland in Enkhuizen

8 mei 2019Leonie van Zonneveld

Vandaag gingen wij op onze vrije middag richting Enkhuizen, naar sprookjeswonderland.

Sprookjeswonderland is een sprookjesbos met allerlei leuke dingen voor kleine kinderen. Zo heb je een stuk waar je in het kabouterbos kunt lopen, zijn er verschillende voorstellingen verdeeld over de dag en zijn er door heel het park sprookjes gemaakt met bewegende poppen.

Zelf waren wij er nog nooit geweest, maar nadat een aantal mensen ons enthousiast de tip hadden gegeven om er eens met kleine kinderen heen te gaan wilden wij het ook wel eens met onze eigen ogen zien.

Als eerste liepen wij naar het kabouterbos waar je allemaal lieve kleine huisjes had met bewegende kaboutertjes. Een bakkerijtje, een dierenarts, een tandarts en ga zo maar door.
F is inmiddels 4 jaar en vond het echt ontzettend leuk om alle kabouterhuisjes te bekijken.

Na het kabouterbos liepen we naar het sprookjesbos waar verschillende sprookjes afgebeeld waren zoals Doornroosje, Roodkapje en Sneeuwwitje. De poppen waren een stuk groter en sommige sprookjes bewogen en zagen er zo levensecht uit dat ik er zelfs van onder de indruk was.
De sprookjes met wolven vond hij stiekem wel een beetje eng.

Ook Y vond het leuk om naar de bewegende poppen te kijken, dit is de wolf en de 7 geitjes.

Na het sprookjesbos gingen we even naar de kinderboerderij om met de geitjes te knuffelen.

In het park waren er ook verschillende attracties voor kleine kinderen zoals mini bootjes waarmee ze een rondje konden dobberen, hobbelpaarden die een parcours af legden, een schommelschip en nog meer van dit soort kleine attracties.

Ook was er een treintje in het park en een auto waar je met heel het gezin in kon.

We gingen vrij spontaan zonder broodjes en snacks op pad en waren dus overgeleverd aan het restaurant op het park. Er waren lekkere dingen. F en ik gingen voor een broodje kroket, Dennis at een broodje gezond en Y kreeg poffertjes die er met smaak ingingen.

Na de lunch gingen we naar de grote speeltuin waar vooral F z’n ei in kwijtkon. Er was niet echt iets voor hele kleine kinderen, maar Y heeft zich ook met kruipen op het kunstras goed vermaakt.

Het was een ontzettend leuke middag en zeker een aanrader als je een uitje zoekt waar je met kleine kinderen heen kunt. Wij gaan er zeker nog een keer heen.
Ik denk dat het tot 6/7 jaar een leuk park is om te bezoeken.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Uitje: Apelheul in Apeldoorn

7 mei 2019

Volgende bericht

Uittip: Dagje Wildlands Emmen!

9 mei 2019